free site templates

„Anyák a Nemzetért” 

hagyományőrző összefogás

Országos Vízvédelmi- és Hajózási Kiképzési Központ

A Magyar Nemzetőrség Veszprém és Fejér megyei parancsnokának vezetésével elindult országos programunk, az „Anyák a Nemzetért” hagyományőrző összefogás. 

Várjuk minden olyan tenni vágyó hölgy, anya és nagymama jelentkezését, akik szórakoztató hagyományőrző rendezvények megszervezésével segítik hagyományaink, nemzeti értékeink megőrzését és gyermekeink hazafias öntudatának erősítését! Miközben apáink rendületlenül védik és megtisztelik őseink emlékeit, mi vidám fesztiválok keretében mutatjuk be magyarságunk értékeit. 

A PROGRAM CÉLJA

A program célja hagyományaink bemutatásán és megőrzésén túl, nemzeti egyediségünk, a régi és mai magyar ételeink-italaink, kortárs művészetünk megismertetése és széleskörű népszerűsítése a lakósság körében. Gyermekeink hazafiságra és tisztességre nevelése alap-elvárás, mely tudást és kultúrát szórakoztató, könnyen befogadható módon kívánunk átadni.

MEGVALÓSÍTÁS - FELTÉTELEK

A magyarság értékeinek terjesztését leginkább hagyományőrző rendezvények szervezésével kívánjuk megvalósítani. Minden „Nemzetőr Anya” leginkább a lakóhelyén, vagy annak környezetében tevékenykedik, szervezi és koordinálja a rendezvények lebonyolítását. A rendezvények a Magyar Nemzetőrség égisze alatt zajlanak, melyen minden résztvevő bemutathatja a számára fontosnak tartott művészetét, hazai gyártású termékét. Alapfeltétel, hogy a rendezvényeken kizárólag olyan események és termékek vonultathatóak fel, mely magyarságunkkal szoros összefüggésbe hozhatók! Településeink, falvaink egyedi szokásai, helyi népviseletek, nevezetességek bemutatása is lényeges. Nemzeti értékeink felvonultatása mellett, nagy hangsúlyt kívánunk fektetni gyermekeink hazafias nevelésére, a tisztelettudó, szép magyar beszéd elsajátításának fontosságára. Mindezt népnevelők és szép-beszédű mesemondók segítségével szeretnénk megvalósítani. Reményeink szerint kezdeményezésünk országhatárainkon is átível majd és a Kárpát-medence számos magyar lakta településén megvalósul! Természetesen munkánk önkéntes, melyért anyagi ellenszolgáltatás nem jár. A rendezvényhelyszíneket helyi önkormányzatok, iskolák, vállalkozók és állami szervezetek biztosítják a Magyar Nemzetőrség számára!
A „Nemzetőr Anyák” - a Magyar Nemzetőrség „Anyák a Nemzetért” hagyományőrző alakulat igazgatóságának felügyelete mellett - szabadkezet kapnak a helyi rendezvények lebonyolításához.

TAGFELVÉTEL  

Ezen nemes terv végrehajtásához keresünk gyermekeinkért-nemzetünkért önzetlenül tenni vágyó hölgyeket, anyákat, nagymamákat, akik összefogva, a Magyar Nemzetőrség segítségével szívesen felvállalják ezt a nem könnyű, de rendkívül fontos feladatot!

A program kivitelezésére jelentkező hölgyek felvétetnek a Magyar Nemzetőrség állományába, iskolai végzettségükhöz mérten rendfokozatot és egyenruha viselésére jogosító nemzetőr igazolványt kapnak. Feladatuk kizárólag a nemzetőrségi hagyományőrző rendezvények szervezésére és lebonyolítására korlátozódik. Rendvédelmi tevékenységet nem kell végezzenek!


JELENTKEZÉS

A jelentkezés (tagság) feltételei:
- 18. életév betöltése
- büntetlen előélet
- mobiltelefonos és internetes elérhetőség megléte

A JELENTKEZÉS MENETE  

Töltse le és nyomtassa ki a jelentkezési lapot!
Kitöltés után az aláírt nyomtatványt szkennelje be, vagy fényképezze le
és –mellékletként- az igazolványképével együtt küldje el a
hagyomany@magyarnemzetorseg.hu
e-mail címre, .jpg, vagy .pdf formátumban.

A NYOMTATVÁNY KITÖLTÉSE

A felesleges hibák elkerülése érdekében nyomtatványunkat jól olvashatóan,
NYOMTATOTT BETŰKKEL kérjük kitölteni, mivel az igazolvány kiállításánál is
ezt a dokumentumot használjuk!

IGAZOLVÁNYKÉP 

A könnyebbség érdekében mobillal készített, jó minőségű igazolványképet is elfogadunk, amennyiben az egyszínű világos háttér előtt készült és a vállak is látszódnak.

A Magyar Nemzetőrség éves tagdíja 2,500.-Ft, az egyszeri igazolványkészítés 1,250.-Ft, azaz mindösszesen 3,750.-Ft a jelentkezési díj. Ezt az összeget - az elbírálást követően, melyről email-ben értesítést küldünk - a Magyar Nemzetőrség
65100242-11043223
számú számlájára kérjük átutalni, a megjegyzés rovatban
JELENTKEZÉSI DÍJ címszó alatt név és email-cím feltüntetésével.


Őrizzük meg nemzeti értékeinket!


RÓLUNK

A Magyar Nemzetőrség olyan alulról szerveződő, történelmileg erős társadalmi támogatottságú, politikai pártoktól független szervezet, mely elkötelezett a magyar szabadság és önállóság fenntartásában. Ereje az önkéntes tagság hazafias áldozatvállalásán alapszik és kész az ország rendvédelmi szerveivel, illetve a honvédséggel együttműködve védeni Hazánk biztonságát.

FELIRATKOZÁS

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

LÉPJEN KAPCSOLATBA VELÜNK